bg

Golf & Country Club Capelle aan den IJssel

Menu

Nieuwe Local Rules per juli 2013

Tussen hole 1 en hole 10:

Tussen hole 1 en 10 is vanwege de weelderige groei van orchideeën een gebied (natuurgebied) afgezet. Dit gebied mag niet worden betreden en de bal moet als verloren worden beschouwd.

De Local Rule is: 

Indien de bal in het gemarkeerde natuurgebied tussen hole 1 en hole 10 ligt mag de speler deze belemmering zonder straf ontwijken volgens Regel 25-1b.i
Dit betekent dat moet worden bepaald waar de bal het laatst de buitenste begrenzing van het gebied kruiste. Op dit punt moet binnen 1 stoklengte, zonder belemmering, een nieuwe bal worden gedropt, niet dichter bij de hole.

Hole 17:

Op hole 17 is links voor de green een Dropping Zone gemaakt. Het eiland in de vijver en dam naar het eiland zijn verboden gebied en onderdeel van de waterhindernis.

Daar het voor kan komen dat vanuit de bunkers, van de green, of van plaatsen achter de green ballen in het water worden geslagen geldt de volgende Local Rule:

Een bal gespeeld vanuit de bunkers, vanaf de green of andere plaatsen achter de green die in de waterhindernis is gekomen mag: 

  1.      Met 1 strafslag worden gespeeld vanaf de daarvoor bestemde Dropping  Zone (DZ).
  2.      Als weergegeven wordt in Regel 26.1.a en 26.1.b.

Dit laatste betekent dat een bal geslagen uit b.v. een bunker met 1 strafslag opnieuw gespeeld mag worden uit de bunker. de bal moet worden gedropt, niet dichter bij de hole. Indien de bal gespeeld werd van de green, moet de bal worden geplaatst niet dichter bij de hole. 

of 

Met 1 strafslag op de fairway (aan de overkant van het water), op een punt op de rechte lijn vanaf de hole door het punt waar de bal het laatst de grens van de waterhindernis kruiste. 

Ter verduidelijking: Ballen die in de waterhindernis terecht komen, geslagen vanaf de fairway, moeten behandeld worden volgens Regel 26-1 (a & b). In dit geval mag er geen gebruik worden gemaakt van de DZ.

De Regel- & Handicapcommissie.

regels juli 2013

Laatste nieuws »