bg

Golf & Country Club Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel
Menu

Jeugdcoaches gezocht!

De Jeugdcomissie is voor 2014 op zoek naar een aantal enthousiaste golfers die als jeugdcoach een groepje jeugdleden wil begeleiden bij de trainingen. 

De Capelse Golfclub kent een enthousiaste en actieve jeugdafdeling met een veelzijdig programma. Dat programma is sinds 2009 door de NGF 'Commited to Jeugd'  gecertificeerd. Daarnaast hebben we een programma lopen voor meest talentvolle en ambitieuze jeugdleden waarvoor momenteel een aanvraag loopt voor een NGF 'Committed to Talent' certificering. 

Naast de competitie en de wedstrijden is er een uitgebreid les- en trainingsprogramma op de zondagen. Met uitzondering van een winterstop en de schoolvakanties, gaat dit programma het hele jaar door. 

In dit programma zijn de deelnemende jeugdleden ingedeeld in groepjes van 4 tot 6 personen, waarbij met name leeftijd en speelsterkte bepalend zijn voor de indeling. De ene zondag krijgen ze les van de jeugdpro (Stefan Dijkema) en de andere zondag oefenen de groepjes onder leiding van een zogenaamde jeugdcoach. De jeugdcoaches hebben hiervoor een tweedaagse cursus bij de NGF gevolgd.  

De jeugdcoaches krijgen binnen de club begeleiding vanuit de jeugdcommissie en de pro. De pro geeft wekelijks aan welke oefeningen gedaan moeten worden. Deze oefeningen zijn uitgewerkt in een (cursus)boek dat tijdens de NGF cursus behandeld wordt. Het materiaal voor de oefeningen is aanwezig op de club. Vanuit de jeugdcommissie is er een vast aanspreekpunt: Robin Klaasman, zelf ook een jeugdcoach. Naast 'informeel' contact met andere coaches en de pro, wordt er jaarlijks een aantal bijeenkomsten geregeld waarbij coaches ervaringen kunnen uitwisselen en met de pro kunnen overleggen over het programma. 

Als jeugdcoach begeleid je, met uitzondering van de winterstop en de schoolvakanties, elke 14 dagen een (vast) groepje jeugdleden. Met dit groepje ga je de oefeningen doen uit het jeugdprogramma. Zo’n training duurt een uur. Mocht je een keer niet kunnen, kan je training door een andere jeugdcoach worden overgenomen. 

Om jeugdcoach te worden, moet een tweedaagse cursus bij de NGF gevolgd worden. De kosten, inclusief reiskosten, worden betaald door de jeugdcommissie. Voor (begin) volgend jaar zijn de volgende cursusdagen gepland: 

•   Zondag 26 januari en 2 februari: Drentse Golfclub De Gelpenberg, Gebbeveenweg 1 te Aalden

•   Zaterdag 25 januari en 8 februari: Zaanse Golfclub, Zuiderweg 68 te Wijdewormer

•   Zondag 2 en 9 februari: Helmondse Golfclub Overbrug, Verliefd Laantje 3A te Helmond

•   Zondag 9 en 16 februari: Golfbaan Het Rijk van Sybrook, Veendijk 100 te Enschede

•   Zaterdag 15 en 22 maart: Golfclub Cromstrijen, Veenweg 26 te Numansdorp

De cursussen duren 2 hele dagen van 9.00 tot circa 17.00 uur. Elke deelnemer ontvangt een cursusboek. Na het volgen van 2 cursusdagen en het indienen van het volledig ingevulde cursusboek is het mogelijk het door NOC*NSF erkende diploma Jeugdcoach Level 1 te behalen.

De huidige groep van jeugdcoaches is zeer gevarieerd: jong en oud(er), man en vrouw, beginnende en gevorderde golfers. Om jeugdcoach te worden, is je eigen spelniveau niet van belang. Je zult zelfs zien dat je eigen golfspel er door verbetert. 

Lijkt je het leuk om jeugdcoach te worden? Meld je dan nu aan door te bellen met Robin Klaasman (06-14 15 31 75) of hem een mail te sturen (robinklaasman@gmail.com). Als je nog vragen hebt over de jeugdcoach kan je natuurlijk ook contact met hem opnemen.

Met hartelijke golfgroet,

De Jeugdcommissie

Capelle aan den IJssel
Laatste nieuws »