bg

Golf & Country Club Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel
Menu

Capels Senior Open vierde haar eerste lustrum op grandioze wijze

Voor de vijfde keer werd op zaterdag 18 en zondag 19 juli het nationale Capels Senior Open gespeeld op onze baan. Een record aantal golfers (heren vanaf 55 jaar en dames vanaf 50 jaar) van 31 verschillende golfclubs uit het hele land had zich massaal voor dit golfevenement aangemeld.


Ook in dit lustrumjaar mocht het team met de laagste bruto score over 2 x 18 holes de fel begeerde Capels Senior Open wisseltrofee in ontvangst nemen. Het deelnemersveld bestond zoals gebruikelijk uit dames-, heren- en mixed-teams. Uiteindelijk hadden zich 78 teams, met een gemiddelde exact handicap van 17.2, ingeschreven. De wedstrijdvorm was, zoals in voorgaande vier edities van dit senioren golftoernooi, fourball betterball strokeplay.  

Op zaterdag 18 juli werd de eerste wedstrijd gespeeld. Alleen de beste 48 teams, verdeeld over de drie categorieën, mochten de finaleronde spelen op zondag 19 juli. 
De cut lag na 18 holes uiteindelijk op 90 slagen.

Op de eerste dag van het toernooi sloeg de heer Jos Zoetmulder een "hole in one" op hole 3. De heer Zoetmulder heeft traditiegetrouw alle deelnemers een glaasje bubbels aangeboden. De door Blok Hoveniers beschikbaar gestelde prijs, een 40 jaar oude druivenboom in pot, viel hem ten deel. Ook hole 19 verraste de heer Zoetmulder met een 2 liter kruik Schrobbelér voor deze geweldige prestatie.

Daarnaast ontving de heer Zoetmulder een mand gevuld met diverse lekkernijen, die door Bij Bourgondisch te Nieuwerkerk a/d IJssel ter beschikking was gesteld. Hij ontving deze mand omdat de heer Zoetmulder, als enige gast, voor de vijfde keer aan het toernooi had deelgenomen. 

Net als bij de vorige edities van het Capels Senior Open was het evenement gekoppeld aan een goed doel.  Een substantieel gedeelte van het inschrijfgeld en sponsorbijdragen kwam, voor de tweede keer, ten goede aan de Leontien Foundation voor de exploitatieondersteuning van het Leontienhuis.

Een waardecheque van 2957,-- euro werd door de hoofdsponsor van het toernooi, de heer Arjo Middelveld van het bedrijf "De Computerwacht", namens alle sponsoren en door de Tournament director, heer Mike Gallagher, namens alle deelnemers, persoonlijk aan Leontien van Moorsel overhandigd.  

Deze vijfde editie van het Capels Senior Open werd uiteindelijk gewonnen door de heren Gert Soetendal en Henk Hertog, spelers van respectievelijk Golfclub De Merwelanden en Oosterhoutse Golfclub.

Het was de wethouder van Capelle aan den IJssel, de heer Dick van Sluis, die de fel begeerde wisseltrofee aan de winnaars uitreikte.

De best behaalde resultaten:

Bruto uitslag:

Herenteam: Gert Soetendal en Henk Hertog, spelers van Golfclub De Merwelanden & Oosterhoutse Golfclub, met een bruto score van 148

Damesteam: Daniella Wijnveldt  en Mirella van Iperen, beide spelers van Golf & Country Club Capelle aan den IJssel, met een bruto score van 162

Mixed team:: Coos en Ruud Erdman, beide spelers van Golf & Country Club Capelle aan den IJssel, met een bruto score van 150

Netto uitslag: 

Herenteam: Ab van der Knaap en Jos Zoetmulder, beide spelers van De Hooge Rotterdamsche Golfclub, met een netto score van 126

Damesteam: Marianne Verhoeff en Anneke Jansen, beide spelers van Golf & Country Club Capelle aan den IJssel, met een netto score van 131

Mixed team: Janet en Peter de Munnik, beide spelers van Golf & Country Club Capelle aan den IJssel, met een netto score van 123

Vóór aanvang van de prijsuitreiking maakte de directie van het bedrijf "De Computerwacht" bekend een meerjarige verbintenis met het Capels Senior Open aan te gaan, waardoor dit groots opgezette golfevenement ook voor de toekomst is gewaarborgd.

Ad Verhoeff

Commissie CSO 2015

Capelle aan den IJssel
Laatste nieuws »