bg

Golf & Country Club Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel
Menu

Zesde editie van het Capels Senior Open groot succes!

Capels Senior Open 2016

Zesde editie van het Capels Senior Open is een groot succes, maar liep minder fortuinlijk af voor onze wedstrijdleider 


Voor de zesde keer werd, op zaterdag 16 en zondag 17 juli, het nationale Capels Senior Open gespeeld bij ons op de golfbaan. Een record aantal clubgebonden en niet clubgebonden golfers uit het hele land hebben weer deelgenomen aan dit niet meer weg te denken golfevenement voor senioren. Het aantal gastspelers neemt gestaagd toe. Dit jaar deden er 93 deelnemers mee van buiten de club.

Voor het eerst in zes jaar was het toernooi vroegtijdig overtekend. Een tweetal teams moesten daardoor genoegen nemen met een plaatst op de wachtlijst. Echter door twee afzeggingen hebben ook deze teams nog aan de wedstrijd kunnen deelnemen.

Ook in dit jaar mocht het team met de laagste bruto score over 2 x 18 holes de fel begeerde Capels Senior Open wisseltrofee in ontvangst nemen. Het deelnemersveld bestond zoals gebruikelijk uit dames-, heren- en mixedteams. Uiteindelijk hebben 80 teams met een gemiddelde exact handicap van 16.2 deelgenomen. De wedstrijdvorm was, zoals in voorgaande vijf edities van dit seniorengolftoernooi,  fourball beterball strokeplay.  

Op zaterdag 16 juli werd de eerste ronde gespeeld. Van de 80 teams gingen er dit jaar 50 teams i.p.v. de gebruikelijke 48, verdeeld over de drie categorieën, door naar de tweede ronde op zondag 17 juli.  

De cut lag na 18 holes uiteindelijk op bruto 90 slagen, dit is gelijk aan het aantal slagen van de vorige editie van dit golfevenement.

Net als bij de vorige edities van het Capels Senior Open was het evenement gekoppeld aan een goed doel.  Een substantieel gedeelte van het inschrijfgeld en sponsorbijdragen kwamen, voor de derde keer, ten goede aan de Stichting Leontienhuis voor de nodige exploitatieondersteuning.

Een waardecheque van € 2925,-- euro werd door de toernooivoorzitter, de heer Mike Gallagher, namens alle sponsoren en deelnemers aan Fieke Thijs, Algemeen Manager van de Stichting Leontienhuis, overhandigd.

Met als hoofdsponsor de Computerwacht, specialist op het gebied van ICT-infrastructuur en netwerkbeheerder van het Midden- en Kleinbedrijf, die onlangs voor drie jaar heeft bijgetekend, is het toernooi voor de komende jaren gewaarborgd.

Deze zesde editie van het Capels Senior Open werd uiteindelijk gewonnen door de volgende deelnemers:

Het mixed team, de heer Frank Caron en mevrouw Emile Volkers, beiden  spelers van De Oosterhoutse Golfclub, wonnen uiteindelijk de fel begeerde Capels Senior Open wisseltrofee met een bruto score over 2 x 18 holes van 148. Het was onze voorzitter van Golf & Country Club Capelle, de heer Andre Korenhof, die de wisseltrofee aan de winnaars uitreikte.

De overige best behaalde Bruto score:

Herenteam:

 1. Frank Siepman en Jos Dam, beiden spelers van Nieuwegeinse Golf Club met een bruto score van 151
 2. Gert Soetendal en Henk hertog, spelers van resp. Golfclub de Merwelanden en De Oosterhoutse GC met een bruto score van 153
 3. Leo Geers en Stefan Warringa, spelers van resp. De Oosterhoutse GC en Prise d’eau Golf met een bruto score van 154

Damesteam:

 1. Daniella Wijnveldt  en Mirella van Iperen, beiden spelers van Golf & Country Club Capelle aan de IJssel met een bruto score van 165
 2. Bernadette Kriellaars en Neeltje Goossens, beiden spelers van Prise d’eau Golf ook met een bruto score van 165 maar spelend met een iets hogere handicap
 3. Henriette Reckweg-Haagden en Annemiek de Langen, spelers van resp. GC Broekpolder en De Hooge Rotterdamsche met een bruto score van 166.

Mixedteam:

 1. Frank Caron en Emile Volkers, beiden spelers van De Oosterhoutse GC met een bruto score van 148
 2. Ruud Erdman en Coos Erdman, beiden spelers van Golf & Country Club Capelle aan de IJssel met een bruto score van 150
 3. Leny van Duijn en Jack van den Eijkel, beiden spelers van de Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh met een bruto score van 155

De best behaalde Netto score:

Herenteam:

 1. Wanno Koedood en Ed Muller, beiden spelers van Golfbaan Schinkelshoek met een netto score van 124

Damesteam:

 1. Ellen van Noort en Ann-France van Waardenburg, beide spelers van Golf & Country Club Capelle aan de IJssel met een netto score van 126

Mixed team:

 1. Thom de Veth en Cobi de Veth, beiden spelers van Golfbaan Schinkelshoek met een netto score van 129

Neary

De neary hole 10 werd gewonnen bij de dames door Henriette Reckman van Golfclub Broekpolder

De neary hole 3 werd gewonnen bij de heren door Hans Rathman van Golfclub Dirkshorn

Na afloop van de prijsuitreiking kwam onze wedstrijdleider Rob Moelker onfortuinlijk ten val. Bij controle in het ziekenhuis bleek hij zijn achillespees volledig te hebben afgescheurd. Zijn herstel zal zeker enkele maanden in beslag nemen. Wij wensen Rob veel beterschap toe en een spoedig herstel.  

Ad Verhoeff
Commissie CSO 2016

Capelle aan den IJssel
Laatste nieuws »