bg

Golf & Country Club Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel
Menu

Bericht van de baancommissie 22 mei 2018

Onze baan heeft de winterperiode relatief goed doorstaan en ligt er inmiddels al weer een aantal weken tot veler tevredenheid prima bij.

U kent echter allen de oude wetmatigheid : “wie mooi wil zijn, of zelfs nog mooier wil worden moet soms even pijn lijden”. Daar ontkomt dus onze baan ook niet aan.

Er zijn in de winterperiode meer dan 200 vooral struiken en in een enkel geval bomen verwijderd. De stronken staan er veelal nog. De “stobbe-frees” die de restanten gaat verwijderen gaat vanaf 24 mei gedurende een dag of drie aan de slag. Daarna hopen we bewerkstelligd te hebben dat er in een groot aantal “bosvakken” machinaal gemaaid kan worden, een bal aldaar kan worden teruggevonden, onnodig gezoek wordt voorkomen en een herstelshot naar de fairway mogelijk is.

In week 22 ( 28mei t/m 1 juni) vindt regulier “groot onderhoud” plaats. Velen van u kennen het wel. Prikken, bezanden, verticuteren en soms een paar dagen hole’s dicht….enz

Madelieven bestrijden. Een hardnekkig probleempje. Leuke bloempjes hoor maar toch liever niet op de fairway’s. Gepland 24 en 25 mei.

De in februari geplande baggerwerkzaamheden t.b.v. de beregeningsinstallatie konden i.v.m. de toenmalige weeromstandigheden niet worden uitgevoerd. Wel dienen er nu in week 24 wat tijdelijke (kraan)werkzaamheden te worden uitgevoerd om het functioneren van de beregeningsinstallatie deze zomer zoveel mogelijk te kunnen garanderen.

Dan de Driving-range. Al vele jaren ( u gelooft het niet, toch echt waar !) verdwijnen duizenden ballen in de grond en in natte periodes is het een drama om ballen te verzamelen.  Op 4,5 en 6 juni zal de driving-range gesloten zijn. Dan wordt een poging gedaan de bodemstructuur te verbeteren d.m.v. “sandbanden”. Daarbij worden met een speciale machine sleufjes getrokken, haaks op de reeds aanwezige drainagebuizen waardoor op termijn de grondslag en de afwatering substantieel zullen verbeteren. Daarnaast wordt er een extra drain aangebracht in het lage gedeelte direct voor de afslagplaatsen.

Als u van de green van hole 15 naar de afslag van hole 16 gaat passeert u, in natte periodes een verzakt en zompig gebied. Dit gaat aangepakt worden. De restantzoden van de in de winter kapotgeslagen teebox-gedeelten liggen er al als ophoogmateriaal. Gepland medio juni.

En zo kunnen wij nog wel even doorgaan…………

Uiteraard zal er alles aan gedaan worden om de onvermijdelijke overlast zoveel mogelijk te beperken. Heb echter wel begrip voor de greenkeepers en hun werk. Zij zijn het met name  die onze baan al een tijdje zo mooi houden. Help daar, waar dat kan en zinnig is, ook zelf aan mee om “onze baan”  in optimale conditie te houden.

Ten slotte nog dit. Er gaat op korte termijn een begin worden gemaakt met een proces dat moet leiden tot een GEO-certificaat. Nadere informatie ontvangt u binnenkort.

De Baancommissie

Capelle aan den IJssel
Laatste nieuws »