bg

Golf & Country Club Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel
Menu

Golfclub Capelle behaalt milieukeurmerk

GEO Certified logo

Golfclub Capelle is erin geslaagd om dit jaar het GEO-certificaat te behalen.

GEO – Golf Environment Organization
Het GEO certificaat is het internationaal erkende milieukeurmerk van de Golf Environment Organization en wordt uitgereikt aan golfbanen die zorgvuldig omgaan met bronnen, milieu en natuur. Voor meer informatie kijk op: https://sustainable.golf

 

Met het verkrijgen van het GEO-certificaat wordt een periode van bijna 2 jaar aan voorwerk afgesloten. Voor dit project is nauw samen gewerkt met de kundige vrijwilligers van de baancommissie, de greenkeepers en de directie van de Hollandsche Greenkeeping Maatschappij, verschillende bestuursleden en de club manager. Onder leiding van de baancommissaris, Peter de Munnik is hard gewerkt aan het behalen van het certificaat waarover door de auditor het volgende stelt:

“Golfclub Capelle is a very open and friendly club with a growing reputation. Well organised and proactive in all areas of sustainability the club maintains numerous external relationships to keep its knowledge at the forefront and make regular small but highly effective improvements”.

Paul van Kan
GEO accredited Independent Verifier

 
 
Foto: Peter van Toen

Duurzaam beheer op golfbanen
In meer dan 100 landen zet GEO zich in voor de ontwikkeling van duurzaam beheer op golfbanen. Door als golfbaan deel te nemen aan dit traject maakt Golfclub Capelle deel uit van de internationale ontwikkeling op het gebied van natuurbeheer in de golfbranche.

 

Capelle aan den IJssel
Laatste nieuws »