Een Leven Lang Golf

foto ellg 6foto ellg 8

Een Leven Lang Golf
Golf: Een sport voor het leven

foto ellg 9
Samen met de NGF heeft de Golf & Country Club Capelle een programma opgezet voor “Een Leven Lang Golf”.  Het is gebaseerd op het  “Committed to Senioren”  programma van de Nederlandse Golf Federatie.

Bewust heeft de G&CCC het “senioren” achterwege gelaten, omdat je niet oud hoeft te zijn om in te zien dat een goede voorbereiding voor het rondje golf belangrijk is voor een betere golfbeweging waardoor blessures kunnen worden voorkomen.

Het programma staat dus open voor alle leeftijden.

Het programma “Een Leven Lang Golf” bestaat uit de volgende onderdelen:

Golftrainingen, een unieke samenwerking tussen Golfpro en Fysiotherapeut:

Onder leiding van golfprofessional Hans von Burg wordt in groepen geoefend en getraind op de swing met lange- en korte ijzers en met de houten. Uw houding en golf beweging worden door hem geanalyseerd en gefilmd. Zijn bevindingen en het gefilmde geeft hij door aan Fysiotherapeut Nick van de Watering.

Daarna, op dag 2 van het programma, geeft Nick van de Watering op basis van die gegevens en in gesprek met u, een voorstel tot een gerichte aanpak ter verbetering in de vorm van oefening(en)

Bij aanvang van iedere les is er ook ruime aandacht voor de warming-up, de voorbereiding voor ieder “rondje”

Doel: verbeteren van de golf beweging, voorkomen van blessures, kortom meer en langer plezier in golfen

Dit trainingsprogramma staat open voor leden van de G&CCC,  maar ook niet-leden zijn welkom!

Hier traint Van Burg GolfHet programma bestaat uit:

Op dag 1, 3, 4 en 5, een les van een uur door Golfschool von Burg

Op dag 2 een eenmalig consult van 20 minuten bij fysiotherapeut Nick van de Watering met individuele bewegingsanalyse en oefenadvies.

Op dag 4 van het programma zijn Nick van de Watering en Hans von Burg gezamenlijk aanwezig.

De kosten van deze intensieve training bedragen € 77,50 per persoon

Klik hier voor meer informatie over deze trainingen en de wijze van inschrijven.

Wedstrijden voor de (oud) deelnemers van de trainingen:

Gedurende het jaar organiseert Hans von Burg  een aantal wedstrijden voor de (oud)deelnemers aan deze en andere golftrainingen.  Gespeeld wordt over 9 holes onder begeleiding van de Pro. De data van deze wedstrijden worden per mail, in de wedstrijdkalender en via het clubnieuws door Hans von Burg bekend gemaakt.

Lezingen, vaak met het (golf)leven als onderwerp:

Niet alleen golf, maar ook die zaken die zich rond het golf en de vereniging afspelen zijn belangrijk voor een langdurige “relatie”met de golfsport. De Commissie “Een Leven Lang Golf” organiseert daarom een aantal thema-avonden die een wisselend aanbod hebben van interessante onderwerpen door een gastspreker.

De data en inhoud van de lezingen worden per mail en via de het clubnieuws bekendgemaakt.

Capelle aan den IJssel 11 °C