Een Leven Lang Golf

foto ellg 6foto ellg 8

Golf: Een sport voor het leven

foto ellg 9
Samen met de NGF heeft de Golf & Country Club Capelle een programma opgezet voor “Een Leven Lang Golf”.  Dit programma is gebaseerd op het “Committed to Senioren” van de Nederlandse Golf Federatie.

Bewust heeft  de G&CCC het “senioren” achterwege gelaten, omdat je niet oud hoeft te zijn om in te zien dat een goede voorbereiding voor het rondje golf belangrijk is om blessures en andere ongemakken te voorkomen. Het programma staat dus open voor alle leeftijden, maar de voornaamste doelgroep is vooralsnog 50+ .

Het programma “Een Leven Lang Golf” bestaat uit een drietal onderdelen:

-Golftrainingen, gericht op vaardigheid en beweging

Onder leiding van golfprofessional Hans von Burg wordt in groepen geoefend en getraind op de swing met lange- en korte ijzers en met de houten.
Uw houding en beweging wordt door hem geanalyseerd en u ontvangt van fysiotherapeut  Nick van de Watering advies voor gerichte oefeningen ter verbetering van houding en beweging.

Bij aanvang van iedere les is er ruime aandacht voor de warming-up, de voorbereiding voor ieder “rondje”.

Doel: voorkomen van blessures, verbeteren van het spel, kortom meer plezier in golfen.
De golftrainingen staan open voor leden van de G&CCC  maar ook niet-leden zijn welkom!

De trainingen bestaan uit:

• 4 lessen van een uur van Head-Pro, Hans von Burg
  • 20 minuten individuele bewegingsanalyse en oefenadvies van fysiotherapeut Nick van der watering
  • follow-up en voortgang bespreking met Nick van de Watering tijdens de 3e les.

De kosten voor deze intensieve training bedragen € 77,50 per persoon.

Klik hier voor meer informatie over deze trainingen en de wijze van inschrijven.

-Wedstrijden voor de (oud) deelnemers van de trainingen

Gedurende het jaar organiseert de commissie “Een Leven Lang Golf” een aantal wedstrijden voor de (oud)deelnemers aan de golftrainingen. Gespeeld wordt over 9 holes met aansluitend een gezellige lunch in “Hole 19”. Aan deze wedstrijd zijn leuke prijsjes verbonden. De data van de wedstrijden worden per mail, in de wedstrijdkalender en via het clubnieuws bekend gemaakt

Klik hier voor meer informatie over deze wedstrijden en wijze van inschrijven.

-Lezingen, vaak met het (golf)leven als onderwerp

Niet alleen golf, maar ook die zaken die zich rond het golf en de vereniging afspelen zijn belangrijk voor een langdurige “relatie”met de golfsport. De Commissie “Een Leven Lang Golf” organiseert daarom een aantal thema-avonden die een wisselend aanbod hebben van interessante onderwerpen door een gastspreker.
De data en inhoud van de lezingen worden per mail en via de het clubnieuws bekendgemaakt.

Klik hier voor meer informatie over deze lezingen en wijze van aanmelden.