bg

Golf & Country Club Capelle aan den IJssel

Menu

Golf-4daagse

Golf-4daagse

woensdag 22 tot en met zaterdag 25 augustus 2018

 

Golf 4daagse logo 2018

Zoals jullie inmiddels hebben gemerkt, zal dit jaar de traditionele golfweek worden vervangen door de Golf-4daagse. In tegenstelling tot de voorgaande jaren is de organisatie niet in handen van de verschillende commissies maar wordt de Golf-4daagse door een apart comité georganiseerd.  

Het belangrijkste doel van de organisatie is er een speciale sportieve maar vooral ook gezellige vier dagen van te maken. Met spannende, serieuze maar ook leuke wedstrijden met daarna  gezellig napraten met een hapje en een drankje opgeluisterd met live muziek.

 

Dit heeft ertoe geleid dat het programma een geheel ander karakter heeft gekregen, oudere leden zal het zijn opgevallen dat het programma  veel kenmerken heeft uit het roemruchte verleden van de club. Naast het feit dat de verschillende wedstrijden er anders uitzien dat de laatste jaren is er voor gekozen dat de baan gedurende de golf-4daagse alleen beschikbaar is voor dit evenement.

Het programma biedt dan ook genoeg ruimte voor leden, vrienden en kennissen van elk golfniveau om mee te doen aan één of meerdere wedstrijden. Deelname aan wedstrijden is 8 euro terwijl de green fee is vastgesteld op 15 euro.

Op woensdag, donderdag en vrijdag worden 9-holes instuiven georganiseerd. U kunt hiervoor inschrijven op de dag zelf en de kosten voor deelname bedragen € 4,- per persoon. 

Het programma dag 1  - woensdag 22 augustus

 

zwanendans

Zwanendans 

We starten op woensdag 22 augustus 08.30 uur met de wedstrijd die de naam Zwanendans heeft meegekregen. Deze wedstrijd bestaat uit twee delen we starten met een stableford wedstrijd 12 holes ( holes 1 t.e.m. 11 en 18) voor teams van 2 personen.

Beide spelers slaan af en kiezen daarna de beste bal. De speler wiens bal niet gekozen wordt speelt de tweede slag. Vervolgens speelt men om beurten totdat er is uitgehold. Strafslagen hebben geen invloed op de volgorde van spelen.


bridge1De scorekaarten worden ingeleverd bij de wedstrijdleiding die ze controleert en een eerste tussenstand kan opmaken. 

Na de lunch gaat de wedstrijd door waarbij het team een bridge ronde speelt. 

De kaartpunten door de wedstrijdleiding via een speciale formule omgezet in stableford  punten om tot een totaalscore te komen. De winnaar is het team met de hoogste totaalscore.

Inschrijven: klik hier

 

ganzenpasGanzenpas

Om 12 uur starten we met de volgende wedstrijd en wel tegen je eigen par waarbij over 18 of 9 holes. Handicaps boven 36 starten vanaf 36. Hoe gaat het in zijn werk?

Je gaat uit van  de par van de hole plus het aantal handicap slagen die je op de hole zou krijgen. Als voorbeeld op hole 1 is par 4 krijg je 2 slagen dan wordt jou par 6  (4+2).

 


Speel je hole onder par, dan noteert je een plus (+) bij meer slagen nodig dan noteert je een min (-) bij een par, dan noteert je een 0.  Noteer het aantal gebruikte slagen is dit te groot  om nog een stableford punt te halen moet bal worden opgeraapt en die score genoteerd.

Na beëindigen van de ronde worden alle plussen en minnen opgeteld  blijft er een totaalscore over. Winnaar is degene met de hoogste totaalscore.

Inschrijven - klik hier

 

9-Holes Instuif

Inschrijven op de dag zelf tussen 17:00 en 19:00 uur. De kosten bedragen € 4,- per persoon.

 

Het programma dag 2 - donderdag 23 augustus

 

Ook 23 augustus zijn en twee verschillende wedstrijden namelijk Eendenjacht en Futenbal. 

eend

Eendenjacht

Deze wedstrijd is voor de echte fanatiekelingen een totaal van 36 holes bedoeld voor spelers met een HCP tussen 0-28. Deze individuele Strokeplay wedstrijd met handicap verrekening start omstreeks 08.00 uur met de eerste ronde.

 

 


Na binnenkomst even een korte pauze en voordat we aan  de tweede 18 holes gaan beginnen. De start zal circa 12.30 uur plaatsvinden. Winnaar is degene met de laagste netto score bij gelijke stand wint de laagste handicap.

Inschrijven - klik hier

 

futenFutenbal

Deze tweede wedstrijd van deze dag start circa 09.30 uur.

Het gaat hier om een individuele stableford wedstrijd met handicapverrekening over 18 of 9 holes. Handicaps boven 36 starten met een handicap van 36. Winnaar is degene met het hoogste aantal stableford punten. Bij gelijke stand wint degene met de laagste handicap.

Inschrijven - klik hier

 

 

9-Holes Instuif

Inschrijven op de dag zelf tussen 17:00 en 19:00 uur. De kosten bedragen € 4,- per persoon.

 

Het programma dag 3 - vrijdag 24 augustus

 

Scramble scrambleScramble

Deze vrijdag 24 augustus is gekozen voor strokeplay wedstrijd voor teams van 4 personen een zogenaamde Ambrose Scramble. Waarbij alle spelers afslaan en daarna verder gaan met de beste bal. De speler wiens bal is gekozen kijkt toe terwijl de overige drie de tweede bal slaan. Dit proces herhaalt zich tot de bal in de hole ligt. De winnaars is het team met het laagste netto aantal slagen. Bij een gelijke stand wordt de 9-6-3 parcoursregel toegepast.

Inschrijven - klik hier

 

 

9-Holes Instuif

Inschrijven op de dag zelf tussen 17:00 en 19:00 uur. De kosten bedragen € 4,- per persoon. 


Het programma dag 4 - zaterdag 25 augustus

 

pullenPullenloop

Op deze zaterdag 25 augustus starten we omstreeks 08.30 met een verrassingswedstrijd voor de jeugd. Hoe dit eruit gaat zien merken jullie pas op de zaterdag morgen.

Inschrijven - klik hier

 

 

 

memberMember- Guest

De laatste wedstrijd van deze eerste golf-4daagse is een Canadian Greensome.  Een stableford wedstrijd voor teams van 2 personen. Beide spelers slaan af en kiezen daarna de beste bal. De speler wiens bal niet gekozen wordt speelt de tweede slag.

 

Vervolgens speelt men om beurten totdat er is uitgehold. Strafslagen hebben geen invloed op de volgorde van spelen. Winnaar is het team met het hoogste aantal stableford punten. Bij gelijke stand wordt de 9-6-3 parcoursregel toegepast.

Inschrijven - klik hier

 

Afsluiting golf-4daagse

We sluiten deze dag af met een feestavond waarbij iedereen die deze dagen heeft gespeeld uit om te komen om er een onvergetelijke avond van te maken. Nader informatie hierover binnenkort op de website.

Inschrijven via een smartphone.

Omdat de website op een smartphone er anders uitziet dan op een laptop is om de pagina van de golf-4daagse te bereiken een andere werkwijze nodig. In dit geval ga je naar Menu, daar kies je voor De club en vervolgens op Commissies golfclub Capelle je krijgt dan een overzicht van de verschillende Commissies kies hier Golf-4daagse en u komt op de pagina met de wedstrijden en de links naar de verschillende inschrijfformulieren.

Toelichtingen:

  • Voor een toelichting op de wedstrijden - klik hier

  • Voor de toelichting bij het inschrijven - klik hier

 

Inschrijfformulieren:

Het verschuldigde bedrag voor uw inschrijving(en) kunt u overmaken naar het bankrekeningnummer van de Golf & Country Club Capelle, rek. No. NL83ABNA0470584769.

Sponsors van de Golf-4daagse 2018:


sponsor Pro Circle   VKC Management Consultancy4

sponsor van Willegen  Kramer Timmerwerken3 

Fidaal Belastingadvies logo 2015 logo web1 3

sponsor Botenverhuur

 

 

 

 

 

Capelle aan den IJssel 11 °C
Laatste nieuws »