Handicap

Het handicap systeem

NGF kaartje 2016 EGA handicapbewijs

Op de website van de NGF is alle informatie te vinden over het handicap systeem. Hieronder vindt u de belangrijkste informatie samengevat, maar als u interesse heeft in de volledige informatie van de NFG: klik hier

U heeft géén handicap ->

Baanpermissie

Bij onze vereniging bieden wij u graag de gelegenheid om uw handicap te behalen. Het beste begin is om les te nemen. Dat kan op onze vereniging bij Hans von Burg of bij Frans-Willem Castien.  Voor meer informatie: klik hier  Zij kunnen u de eerste beginselen van de golfsport bijbrengen zodat u een NGF Golfbaanpermissie kaart krijgt. Daarmee kunt u spelen op onze baan.

Regelexamen
Voor of na het halen van de NGF-Golfbaanpermissie kan er Golfregelexamen gedaan worden op onze club. De golfregels leert u via regellessen op de club, de golfpro of zelfstudie via internet of diverse boekjes die daarvoor beschikbaar zijn.

Handicap 54
Na het behalen van het Golfregelexamen en de NGF Golfbaanpermissie kunt u zogenaamde Qualifying Kaarten gaan lopen uitgaande van Handicap 54. U speelt met een marker die minimaal Handicap 54 heeft. Bij het behalen van 18 punten of meer bij een ronde van negen holes, of 36 punten of meer bij een ronde van achttien holes (uitgaande van Handicap 54), krijgt u een Handicap 54 of lager en een pas van de NGF(Nederlandse Golf Federatie) waar deze EGA (European Golf Association) Handicap op staat.

U heeft een actieve handicap -> uw handicap kan op 3 manieren veranderen:

1. Qualifying wedstrijden

Als u meedoet aan een qualifying wedstrijd wordt uw handicap gewijzigd op basis van de geregistreerde score en onderstaande tabel.

Hcp cat.

Exact Hcp

Bufferzone

Minder Stf. punten
dan buffer

Voor ieder meer
dan 36

18 holes

9 holes

verhoging met:

Stfp, verlaging Ehcp met

-4.4

n.v.t.

0.2

0.3

0.4

0.5

n.v.t.

2. Qualifying kaart inleveren

U kunt zelf een qualifying kaart lopen als de baan qualifying is en een marker uw stableford score noteert. Hiervoor moet u vooraf een sticker uitdraaien op de zuil in de hal; uw score na afloop van de ronde op de zuil invoeren en de door u en uw marker ondertekende kaart in de bus onder de zuil deponeren.

Handicap afbeelding

3. Jaarlijkse herziening

Aan het eind van elk jaar vindt een jaarlijkse herziening van de handicaps plaats op grond waarvan individuele handicaps kunnen worden aangepast. Dit kan bij uitzondering ook tussentijds indien  de handicap van de speler niet meer in overeenstemming is met de speelsterkte; zowel als er sprake is van een te hoge handicap of in het geval dat, bijvoorbeeld door gezondheids- of andere fysieke redenen, spelers niet meer in staat zijn hun handicap te spelen.

Actieve Handicap

In de afgelopen jaren bestond er ook verschil tussen actieve en inactieve handicaps. Dit verschil is per eind 2015 vervallen. Het sterretje op de NFG pas om het verschil tussen actief en inactief aan te duiden is als gevolg hiervan met ingang van 2016 verdwenen.

Local Rules Golfclub Capelle

Voor de local rules van Golfclub Capelle - klik hier

Competitie

Elke golfer met een handicap van 36 of lager kan deelnemen aan de NGF competitie.

Verantwoordelijke commissie

Op onze club is de Regel & Handicap Commissie verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met het handicap systeem. Mocht u vragen hebben dan kunt u met één van de leden van de commissie (klik hier) contact opnemen.

Capelle aan den IJssel 16