Jeugd matchplay kampioenschap 2018

Zondag 27 mei om 14.00 uur sloegen Aaron van Noord en Austin Zhou af op hole 1 om uit te maken wie de matchplay kampioen van 2018 zou worden. Dezelfde finale als 2017 waarin Aaron van Noord zou zegevieren. Goed golfweer, prima baan met mooie greens.

Net als in 2017 nam Aaron al snel een voorsprong van maximaal 3 up, die hij lange tijd wist vast te houden. Echter, net als in  2017, wist Austin op de laatste holes steeds dichterbij te komen.  Kon Aaron in 2017 de winst op hole 18 veiligstellen, wist Austin deze keer deze hole te winnen om op all square te komen.

Door voor een playoff naar hole 1! Wat een lengte slaan deze jeugdspelers met rustig geslagen hybride!!  Aaron’s afslag belandde net in het water aan de linker zijde zodat hij 180 meter van de pin moest droppen. Een fantastische herstelslag deed de bal 3 meter van de pin eindigen. De druk nu weer bij Austin die een prachtige hybride op de voorzijde van de green sloeg. Door de harde greens rolde de bal net te ver door zodat deze aan de achterkant in het hogere gras lag. Deze hole werd gehalved. Door naar hole 2 waar Austin met 2 fraaie lange slagen een gedegen bogey produceerde en Aaron een put van ruim 1 meter had om de hole te halven. Echter de bal lipte de hole en Austin werd Jeugd matchplay kampioen van 2018.