bg

Golf & Country Club Capelle aan den IJssel

WAT IS UW HANDICAP??

WAT IS UW HANDICAP??

Het zal een aantal leden wel eens zijn opgevallen: Cora van Rongen is één van de daarin gespecialiseerde pro’s, die bij ons op de club een aantal mensen met een beperking begeleidt die je op golf clubs nog niet heel veel ziet. Dat laatste is jammer, want juist voor mensen met een beperking, heeft golf veel te bieden. Naast het sociale aspect, het erbij horen, kan golf ook lichamelijk en geestelijk gezien veel bijdragen aan een betere gezondheid.

 

Lichamelijk en verstandelijk gehandicapten, afgekort LG en VG, kunnen daarom veel baat hebben bij het onderdeel zijn van onze club.

En er komt uitbreiding! Op IJsselweide bestond namelijk ook al een groepje spelers met een lichamelijke beperking onder begeleiding van een pro. Zij moesten natuurlijk een ander thuis vinden en wij hopen dan ook dat zij hier bij ons een hartelijk welkom krijgen.

Naast de warme omgeving die onze club hen allen kan bieden en wat wij ook willen geven uit gevoel voor de medemens, past het ook naadloos in het streven van het bestuur naar maatschappelijk verantwoord bezig zijn. Een op de toekomst gericht streven waarbij het ondenkbaar is dit aspect niet mee te nemen. Los nog van de kwade kans dat leden van onze club hiermee persoonlijk geconfronteerd worden en dan ook makkelijker hun plaats binnen de club kunnen behouden.

Wat zult u er zoal van kunnen merken? Op gezette tijden zult u mensen met de buggy heen en weer gebracht zien worden naar de driving range. U zult spelers in de baan, onder begeleiding, een paar holes zien spelen. En we hopen natuurlijk dat u ze ook zult zien voor een praatje en een drankje aan de bar.

Het bestuur wenst ons allen een plezierige tijd toe met deze mooie verrijking van onze golf club. Uiteraard zullen we u van nieuwe ontwikkelingen en wetenswaardigheden op dit gebied op de hoogte houden.

Het bestuur

 

 

 

 

 

Laatste nieuws »