Commissie Maandaginstuif

De Commissie Maandaginstuif is verantwoordelijk voor de organisatie op maandag van de wedstrijden en clubactiviteiten voor leden met een handicap hoger dan 30.

Ook leden met een handicap lager dan 30 kunnen aan de Maandaginstuif deelnemen, mits ze als begeleiding van hogere handicappers willen deelnemen.

De maandagmiddagwedstrijden zijn voor velen de eerste kennismaking met het golfspel op onze club. Het is mogelijk om 9 of 18 holes te spelen en wij regelen voor u een of twee medespelers. Op deze manier wordt u spelenderwijs wegwijs gemaakt in de baan en leert u in korte tijd veel leden kennen. U zult merken dat u makkelijk aansluiting krijgt bij de andere leden tijdens het spel en daarna in ons restaurant of op het terras tijdens en na de prijsuitreiking.
Uw handicap kunt u proberen te verbeteren, maar ook als u die nog niet hebt, kunnen we u daarbij helpen.

Ons jaarprogramma kent een zomer- en een winterseizoen.

Zomerseizoen

Vanaf de Openingswedstrijd in maart tot medio oktober spelen wij op iedere maandagmiddag een instuifwedstrijd. “Komen, aanmelden en meespelen” zo werkt het. Drie van de vier maandagmiddagen spelen wij op basis van de spelvorm Stableford. De 18-holers schrijven zich in tussen 12.00 en 12.30 uur en de 9-holers tussen 12.30 en 13.00 uur. Zo komen we zoveel mogelijk tezamen binnen in 'Restaurant Mulligan' en kan de nabeschouwing onder het genot van een hapje en een drankje beginnen.

Eén keer per maand organiseren wij een themawedstrijd, welke per email wordt aangekondigd. Thema’s zijn bijvoorbeeld 4-stokkenwedstrijd, vossenjacht, vlaggenwedstrijd en hidden-holes (een populaire en spannende wedstrijdvorm). Iedere laatste maandag van de maand is ingeruimd voor een qualifying wedstrijd. Iedere deelnemer loopt hierbij een officiële kaart en kan hierdoor zijn/haar handicap verbeteren. Doel hierbij is vooral om te wennen aan dat wat vereist is om een “qualifying-kaart” te lopen. Wij helpen u hierbij graag op weg naar een lagere c.q. betere handicap.
’s-Zomers volgt na iedere wedstrijd een bescheiden prijsuitreiking.

Het zomerprogramma wordt afgesloten met de Slotwedstrijd. Op die avond worden de winnaars van de zomercompetitie bekend gemaakt en in het zonnetje gezet. Een borrel en een diner behoren tot het standaardpakket. Tijdens de Openings- en de Slotwedstrijd kunt u desgewenst een gast van buiten de vereniging introduceren en haar/hem kennis laten maken met de gezelligheid van onze golfclub.

Winterseizoen

Vanaf medio oktober tot eind maart wordt er een eclectic competitie gespeeld. U komt dan zoals te doen gebruikelijk op de maandagmiddag naar onze inschrijftafel in het clubhuis om u aan te melden voor een rondje over 9 of 18 holes, waarbij de organisatie u samen met een andere clubhandicapper in een flight indeelt. Uw score van die dag noteert u zelf op het clubhandicap scorebord. De aardigheid hierbij is dat u uw scores gedurende het hele winterseizoen alleen maar kunt verbeteren. Als u bijvoorbeeld over hole 1 de eerste keer 7 slagen hebt gedaan en een volgende keer maar 6 slagen nodig hebt, dan mag u uw score over die hole op het scorebord verbeteren. En dat geldt natuurlijk voor iedere hole. Aan het einde van het winterseizoen staat zodoende uw beste scorekaart genoteerd. De winnaar van de wintereclectic wordt tijdens de Openingswedstrijd bekend gemaakt.

Wenst u meer informatie of een nadere uitleg over de Maandaginstuif? Aarzel niet en neem contact op met een van de commissieleden. Zij zullen u met plezier verder helpen.

Capelle aan den IJssel 30