bg

Golf & Country Club Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel
Menu

Commissie Maandaginstuif

De Commissie Maandaginstuif is verantwoordelijk voor de organisatie op maandag van de wedstrijden en clubactiviteiten voor leden met een handicap hoger dan 26. Voor leden met een lagere handicap kan tijdelijk in bijzondere omstandigheden (bijv. bij een lange afwezigheid door ziekte) een uitzondering gemaakt worden.
Ook nieuwe leden die nog kennis moeten maken met het golfspel zijn van harte welkom. Uw handicap kunt u proberen te verbeteren of als u die nog niet hebt kunt u geholpen worden die te krijgen. Het is mogelijk om 9 of 18 holes te spelen. In de meeste gevallen wordt er met flights van 2 gespeeld. In korte tijd is het mogelijk om veel leden te leren kennen ook op hole 19 in het restaurant of op het terras tijdens en na de prijsuitreiking (prijsuitreiking vindt alleen ’s zomers plaats).

Ons jaarprogramma kent een zomer- en een winterseizoen.

 

Zomerseizoen

Vanaf de Openingswedstrijd eind maart tot de Slotwedstrijd eind oktober spelen wij op iedere maandagmiddag een instuifwedstrijd.
Na inschrijving via de Webapp of via het ledengedeelte van de website (dit kan tot de donderdagavond 23.59 uur voor de maandag daarop) maakt de wedstrijdleiding een flightindeling.
Graag vermelden bij de inschrijving of je inschrijft voor 9 of 18 holes en of je speelt vanaf geel of rood. 

Eén keer per maand organiseren wij een themawedstrijd. Thema’s zijn bijv. 4-stokkenwedstrijd, vossenjacht, vlaggenwedstrijd en hidden-holes (een populaire en spannende wedstrijdvorm). Eén maal per maand wordt er een qualifying wedstrijd gespeeld. Iedere deelnemer loopt hierbij een officiële kaart en kan hierdoor zijn/haar handicap verbeteren.
Wij helpen u graag op weg naar een lagere c.q. betere handicap.
’s Zomers volgt na iedere wedstrijd een bescheiden prijsuitreiking.

Het zomerprogramma wordt afgesloten met een Slotwedstrijd. Na afloop is er een prijsuitreiking. Ook  worden de winnaars van de zomercompetitie bekendgemaakt en in het zonnetje gezet. Een borrel en een diner behoren tot het standaardpakket.
Tijdens de Openings- en Slotwedstrijd kunt u desgewenst een gast van buiten de vereniging introduceren en haar of hem kennis laten maken met de gezelligheid van onze golfclub.

Winterseizoen

Vanaf eind oktober tot eind maart wordt er een eclectic-competitie gespeeld.
Ook voor deze maandagen moet er ingeschreven worden zoals bij het zomerseizoen hierboven vermeld.
De scores van die dag noteert iedereen zelf op het scorebord dat in het restaurant staat opgesteld. Het aardige is hierbij dat u uw scores gedurende het hele winterseizoen alleen maar kunt verbeteren. Als u bijv. over hole 1 de eerste keer 7 slagen hebt gedaan en de volgende keer 6 slagen nodig hebt, dan mag u de score over die hole op het scorebord verbeteren. Dat geldt natuurlijk voor iedere hole. Aan het eind van het winterseizoen staat dan uw beste scorekaart genoteerd. De winnaar van de wintereclectic wordt tijdens de Openingswedstrijd bekend gemaakt.

Wilt u meer informatie of een nadere uitleg over de Maandaginstuif? Aarzel niet en neem contact op met een van onze Commissieleden. Zij zullen u met plezier verder helpen.

 

Het voorlopige programma voor de rest van 2022 ziet er als volgt uit:- klik hier

 

Capelle aan den IJssel
Laatste nieuws »