Duurzaam beheer en GEO

Duurzaam beheer
Bij het beheer van golfbanen en andere natuurgrassportvelden spelen duurzaamheid en speelkwaliteit een grote rol. Denk daarbij aan de druk op het watergebruik en meststoffen en het voorgenomen verbod op het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen. De focus ligt in het ecologisch systeem op een gezonde bodem en plant. En alleen met een langetermijnaanpak kunnen we met succes hoogwaardige, duurzame aanleg-, renovatie- en onderhoudsmethoden realiseren.

Op 20 november 2019 heeft Golfclub Capelle het milieukeurmerk in de vorm van het GEO-certificaat behaald - klik hier

GEO Certified logoGEO – Golf Environment Organization
Het GEO certificaat is het internationaal erkende milieukeurmerk van de Golf Environment Organization en wordt uitgereikt aan golfbanen die zorgvuldig omgaan met bronnen, milieu en natuur. Voor meer informatie, lees hier verder...

Met het verkrijgen van het GEO-certificaat wordt een periode van bijna 2 jaar aan voorwerk afgesloten. Voor dit project is nauw samen gewerkt met de kundige vrijwilligers van de baancommissie, de greenkeepers en de directie van de Hollandsche Greenkeeping Maatschappij, verschillende bestuursleden en de club manager. Onder leiding van de baancommissaris, Peter de Munnik is hard gewerkt aan het behalen van het certificaat waarover door de auditor het volgende stelt:

“Golfclub Capelle is a very open and friendly club with a growing reputation. Well organised and proactive in all areas of sustainability the club maintains numerous external relationships to keep its knowledge at the forefront and make regular small but highly effective improvements”.

Paul van Kan

GEO accredited Independent Verifier