bg

Golf & Country Club Capelle aan den IJssel

Menu

Commissie Capels Senior Open

Het Capels Senior Open is een landelijke golfwedstrijd speciaal voor senioren (heren vanaf 55 jaar en dames vanaf 50 jaar) met een exacte handicap onder de 30. Teams van alle golfclubs in Nederland of vrije golfers zijn van harte welkom.

De commissie is verantwoordelijk voor de organisatie en promotie van dit evenement. 

Voor de zesde keer werd, op zaterdag 16 en zondag 17 juli, het nationale Capels Senior Open gespeeld bij ons op de golfbaan. Een record aantal clubgebonden en niet clubgebonden golfers uit het hele land hebben weer deelgenomen aan dit niet meer weg te denken golfevenement voor senioren. Het aantal gastspelers neemt gestaagd toe. Dit jaar deden er 93 deelnemers mee van buiten de club.

Voor het eerst in zes jaar was het toernooi vroegtijdig overtekend. Een tweetal teams moesten daardoor genoegen nemen met een plaatst op de wachtlijst. Echter door twee afzeggingen hebben ook deze teams nog aan de wedstrijd kunnen deelnemen.

Ook in dit jaar mocht het team met de laagste bruto score over 2 x 18 holes de fel begeerde Capels Senior Open wisseltrofee in ontvangst nemen. Het deelnemersveld bestond zoals gebruikelijk uit dames-, heren- en mixedteams. Uiteindelijk hebben 80 teams met een gemiddelde exact handicap van 16.2 deelgenomen. De wedstrijdvorm was, zoals in voorgaande vijf edities van dit seniorengolftoernooi,  fourball beterball strokeplay.  

Op zaterdag 16 juli werd de eerste ronde gespeeld. Van de 80 teams gingen er dit jaar 50 teams i.p.v. de gebruikelijke 48, verdeeld over de drie categorieën, door naar de tweede ronde op zondag 17 juli.  

De cut lag na 18 holes uiteindelijk op bruto 90 slagen, dit is gelijk aan het aantal slagen van de vorige editie van dit golfevenement.

Net als bij de vorige edities van het Capels Senior Open was het evenement gekoppeld aan een goed doel.  Een substantieel gedeelte van het inschrijfgeld en sponsorbijdragen kwamen, voor de derde keer, ten goede aan de Stichting Leontienhuis voor de nodige exploitatieondersteuning.

Een waardecheque van € 2925,-- euro werd door de toernooivoorzitter, de heer Mike Gallagher, namens alle sponsoren en deelnemers aan Fieke Thijs, Algemeen Manager van de Stichting Leontienhuis, overhandigd.

Met als hoofdsponsor de Computerwacht, specialist op het gebied van ICT-infrastructuur en netwerkbeheerder van het Midden- en Kleinbedrijf, die onlangs voor drie jaar heeft bijgetekend, is het toernooi voor de komende jaren gewaarborgd.

CSO 2016 deelnemers5

 

 

 

Kijk op www.seniorgolfopen.nl voor meer informatie.

 

 

Capelle aan den IJssel 30
Laatste nieuws »