Capelle aan den IJssel

Jeugdlidmaatschap

Jeugd Lidmaatschap4

Het Jeugdlidmaatschap staat open voor iedereen die bij aanvang van het verenigingsjaar jonger is dan 21 jaar.

Golfclub Capelle heeft twee soorten jeugdlidmaatschappen: Het Kennismakingsjeugdlidmaatschap en het gewone Jeugdlidmaatschap.

Wat biedt het Kennismakingsjeugdlidmaatschap

Speciaal voor de beginnende jeugdgolfer heeft Golfclub Capelle een kennismakingslidmaatschap. Dit geeft recht op:

• Deelname aan de groepslessen. Behoudens de schoolvakanties en een deel van de winterperiode is er bijna wekelijks les op zondag(ochtend).
  • Het onbeperkt gebruik van de driving range en de oefenfaciliteiten. Hiervoor krijg je ook een aantal ballenkaarten.
  • Deelname aan de jeugdwedstrijden. Dit zijn 11 wedstrijden op vrijdagavonden, verdeeld over qualifying wedstrijden en funwedstrijden. Voor de beginnende golfer is er dan extra begeleiding.
    Wil je buiten de jeugdwedstrijden gebruik maken van de golfbaan, kan dit tegen betaling van een greenfee (€ 5 voor 9 holes en € 10 voor 18 holes). Je hebt dan wel baanpermissie nodig van de golfpro.
  • Gebruik maken van een golfset van de club, als je nog geen eigen golfset hebt.

Een kennismakingjeugdlidmaatschap is bedoeld voor het eerste jaar dat je gaat golfen. Daarna kan je overstappen naar een gewoon lidmaatschap wat weer meer mogelijkheden geeft (zie hieronder). Wil je al eerder overstappen, kan dat natuurlijk ook.

De kosten voor een jaar kennismakingsjeugdlidmaatschap zijn € 295,- (plus de NGF-bijdrage) en kan op elk moment gedurende het jaar in gaan.

Wat biedt het gewone Jeugd Lidmaatschap

In de eerste plaats kunnen leden 7 dagen per week golfen op de 18-holes parkbaan! Recreatief, maar zij kunnen ook deelnemen aan wedstrijden en overige activiteiten van de vereniging, zoals de maandelijkse medals en instuiven. Deelname aan de landelijke NGF-competitie behoort ook tot de mogelijkheden.

Jeugdleden kunnen starttijden reserveren bij de caddiemaster of online via de website van de vereniging.

Daarnaast geeft het Jeugd lidmaatschap recht op:

• Het introduceren van niet-leden tegen gereduceerd tarief.
  • Het onbeperkt gebruik van de driving range en de oefenfaciliteiten.
  • Tegen gereduceerd tarief golfen op de banen van de ‘Samenwerkende Golfclubs West Nederland’
  • De mogelijkheid om voor minimaal 10 personen een reservering te maken voor een golfdag met vrienden/familie.
  • De registratie van de handicap.
  • De collectieve WA verzekering van de NGF.

Een gewoon jeugdlid betaalt 25% van de contributie van een gewoon lid. Tot de leeftijd van 14 jaar is dient een verplichte lesbijdrage van te worden betaald.
Jeugdleden betalen geen cateringbijdrage. Jeugdleden betalen de geldende NGF-bijdrage voor de jeugd.
Het lidmaatschap kan op elk moment gedurende het jaar ingaan. Voor een overzicht van de contributie: klik hier

Overige Kenmerken

• Aanmelding voor lidmaatschap via het secretariaat van de vereniging. Door middel van een kennismakingsgesprek met de Jeugdcommissie wordt nadere informatie verstrekt.
  • Het Jeugdlidmaatschap gaat in na het verstrijken van het kandidaatslidmaatschap van twee weken.
  • Jeugdleden zijn speelgerechtigd indien zij in het bezit zijn van een geldig NGF-kaartje met minimaal baanpermissie.
  • Jeugdleden hebben toegang tot de algemene vergaderingen van de vereniging en hebben stemrecht met 1 stem. Verder hebben jeugdleden alle rechten en plichten die gewone leden toekomen.
  • Op dit informatieblad zijn de belangrijkste kenmerken van het Jeugdlidmaatschap samengevat. Voor de volledige bepalingen wordt verwezen naar het huishoudelijk reglement en de statuten.

Lid worden?

Wij verwelkomen u graag als lid van onze vereniging! Ben je enthousiast en wil je je aanmelden en/of heb je nog vragen, neem dan contact op met het secretariaat, tel: 010-44 223 37 of e-mail: info@golfclubcapelle.nl of jeugdcommissie@golfclubcapelle.nl.

De aanmeldformulieren voor het Jeugdlidmaatschap zijn verkrijgbaar bij het secretariaat van de vereniging. Wij sturen het u graag per email toe.

Capelle aan den IJssel