bg

Golf & Country Club Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel
Menu

Zevende editie van het Capels Senior Open was een daverend succes!

Voor de zevende keer werd, op zaterdag 15 en zondag 16 juli, het nationale Capels Senior Open gespeeld bij ons op de golfbaan. Deelnemers uit verschillende windstreken hadden zich ingeschreven voor dit niet meer weg te denken nationale golfevenement voor golfers vanaf 50 jaar. Het aantal gastspelers neemt verder gestaag toe.

Dit jaar deden er 110 deelnemers mee van buitenaf.

Net als bij de vorige editie van dit toernooi, was het toernooi dit jaar vroegtijdig overtekend. Een groot aantal teams moest helaas daardoor genoegen nemen met een plaatst op de wachtlijst.

Ook in dit jaar mocht het team met de laagste bruto score over 2 x 18 holes de fel begeerde Capels Senior Open wisseltrofee in ontvangst nemen. Het deelnemersveld bestond zoals gebruikelijk uit dames-, heren- en mixed teams. Uiteindelijk hebben 82 teams, twee meer dan in 2016, met een gemiddelde exact handicap van 15.7 deelgenomen.  De wedstrijdvorm was, zoals in voorgaande edities van dit seniorengolftoernooi, four-ball better-ball strokeplay.  

Dit jaar werd er voor het eerst ook aandacht geschonken aan Super Senioren. Beide spelers moesten op de eerste dag van het toernooi 65 jaar of ouder zijn om in aanmerking te komen voor de titel Super Senioren team CSO 2017. 

Op zaterdag 15 juli werd de eerste ronde gespeeld. Van de 82 teams gingen er dit jaar 48 teams, verdeeld over de drie categorieën, door naar de tweede ronde op zondag 16 juli.  

De cut lag na 18 holes uiteindelijk op bruto 87 slagen, dit is 3 slagen lager dan bij de vorige editie.

Evenals in voorgaande jaren was het evenement gekoppeld aan een goed doel.  Een substantieel gedeelte van het inschrijfgeld en sponsorbijdragen kwam, voor de vierde keer, ten goede aan de Stichting Leontienhuis voor de nodige exploitatieondersteuning.

Een waardecheque van 3101,-- euro werd door de toernooivoorzitter, de heer Mike Gallagher, namens alle sponsoren en deelnemers aan Fieke Thijs, Algemeen Manager van de Stichting Leontienhuis, overhandigd.

Hartverwarmend waren de verhalen van Marit en Mariëlle, twee regelmatige bezoeksters van het Leontienhuis, die voorafgaand aan de prijsuitreiking, alle aanwezigen vertelden waarom ze naar het Leontienhuis komen. Een groot applaus viel hen dan ook ten deel. 

De Computerwacht, specialist op het gebied van ICT-infrastructuur en netwerkbeheerder van het Midden- en Kleinbedrijf en jarenlang trouwe hoofdsponsor van het Capels Senior Open, zal ook in 2018 dit toernooi financieel blijven ondersteunen  

Deze zevende editie van het Capels Senior Open werd uiteindelijk gewonnen door de volgende deelnemers:

Het mixed team, Coos en Ruud Erdman, leden van onze club, wonnen uiteindelijk de fel begeerde Capels Senior Open wisseltrofee met een bruto score over 2 x 18 holes van 147. Het was onze voorzitter, de heer André Korenhof, die de wisseltrofee aan de winnaars uitreikte.

De titel Super Senioren CSO 2017 ging naar het heren team, de heren F.M. Meijer en R.J.H. van Onlangs, leden van Golfclub Kralingen, met een bruto score van 156.

De overige best behaalde Bruto scores:

Herenteam:  

  1. van Wingerden en Th.M.C. van de Meent, leden van Golfclub Kleiburg met een bruto score van 150
  2. W. Soetendal en H. Hertog, leden van de Oosterhoutse Golfclub, met een bruto score van 151
  3. J. van der Knaap en J.T.M. Zoetmulder, leden van Golfclub De Hooge Rotterdamsche, met een bruto score van 152

Damesteam:

  1. Reckweg en A. de Langen, leden van resp. Golfclub Broekpolder en Golfclub de Hooge Rotterdamsche, met een bruto score  van 149
  2. J.J. Bennebroek Gravenhorst en C. Vidor, leden van resp. de Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh en Golfclub Oude Maas, met een bruto score van 153
  3. W. de Vaal en E. Spee, leden van resp. Golfclub Capelle en Golfclub Oude Maas, met een bruto score van 157.

Mixedteam:

  1. A.M. Erdman en J.F. Erdmann, leden van Golf & Country Club Capelle aan den IJssel, met een bruto score van 147
  2. TH.M. Overbeek en R.J. Reit, leden van de Oosterhoutse Golfclub, met een bruto score van 152
  3. J. van den Eijkel en L.van den Eijkel van Duijn, leden van de Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh met een bruto score van 155

De best behaalde Netto score:

Herenteam:

  1. C. Silvius en L. van Dorp, leden van resp. GolfVereniging Nederland en Vereniging Golfclub Landgoed Bergvliet, met een netto score van 120

Damesteam:

  1. W. Lunenberg en A.M.C. Vermaas, leden van onze club, met een netto score van 127

Mixed team:

  1. J. van Glabbeek en P.W.M Post, leden van de Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh, met een netto score van 132

Neary

De neary op hole 3 werd gewonnen bij de dames door G. Zoetmulder, lid van Golfclub de Hooge Rotterdamsche

De neary op hole 7 werd gewonnen bij de heren door L.J.F. Geers, lid van de Oosterhoutse Golfclub

Ad Verhoeff

Commissie CSO 2017

Capelle aan den IJssel
Laatste nieuws »