bg

Golf & Country Club Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel
Menu

Capels Senior Open 2018

Achtste editie van het Capels Senior Open was opnieuw weer een daverend succes!


Voor de achtste keer werd, op zaterdag 21 en zondag 22 juli, het nationale Capels Senior Open gespeeld bij ons op de golfbaan. Deelnemers van 38 verschillende bij de NGF aangesloten golfclubs hadden zich ingeschreven voor dit landelijke golfevenement.

Het aantal gastspelers neemt verder gestaag toe. Dit jaar deden er 118 deelnemers mee van buitenaf.

Nog nooit was dit nationale golftoernooi zo vroegtijdig overtekend. Vanaf eind februari kon men zich nog alleen maar opgeven voor de wachtlijst. Geen overbodige luxe, want elk jaar vallen er op het laatste moment deelnemers af.

Ook in dit jaar mocht het team met de laagste bruto score over 2 x 18 holes de fel begeerde Capels Senior Open wisseltrofee in ontvangst nemen. Het deelnemersveld bestond zoals gebruikelijk uit dames-, heren- en mixed teams. Uiteindelijk hebben 80 teams met een gemiddelde exact handicap van 15.5 (2017: 15.7) deelgenomen.  De wedstrijdvorm was, zoals in voorgaande edities van dit senioren golftoernooi, fourball betterball strokeplay.  

Ook werd er dit jaar opnieuw aandacht geschonken aan de Super Senioren. Beide spelers moeten op de eerste dag van het toernooi 65 jaar of ouder zijn om in aanmerking te komen voor de titel Super Senioren team CSO 2018. Bijna 44% van de deelnemers viel in deze categorie. 

Op zaterdag 21 juli werd de eerste ronde gespeeld. Van de 80 teams gingen er dit jaar 50 teams, verdeeld over de drie categorieën, door naar de tweede ronde op zondag 22 juli.  

De cut lag na 18 holes uiteindelijk op bruto 87 slagen, gelijk aan dat van vorig jaar.  

Evenals in voorgaande jaren was het evenement gekoppeld aan een goed doel.  Een substantieel gedeelte van het inschrijfgeld en sponsorbijdragen kwam, voor de vijfde keer op rij, ten goede aan de Stichting Leontienhuis voor de nodige exploitatieondersteuning.

Een cheque van 3303,- euro werd door de toernooivoorzitter, de heer Mike Gallagher, namens alle sponsoren en deelnemers aan Fieke Thijs, Algemeen Manager van de Stichting Leontienhuis, overhandigd.

De Computerwacht, specialist op het gebied van ICT-infrastructuur en netwerkbeheerder van het Midden- en Kleinbedrijf en jarenlang trouwe hoofdsponsor van het Capels Senior Open, zal ook in 2019 dit toernooi financieel blijven ondersteunen.   

Deze achtste editie van het Capels Senior Open werd uiteindelijk gewonnen door de volgende deelnemers:

De heren A. van Vugt en C.J. van AS Jr., leden van resp. Golfbaan Landgoed Bergvliet en Golfclub De Merwelanden wonnen uiteindelijk de fel begeerde Capels Senior Open wisseltrofee met een bruto score over 2 x 18 holes van 137 slagen (1 onder de baan). Het was de burgemeester van Capelle aan den IJssel, de heer Peter Oskam, die de wisseltrofee aan de winnaars uitreikte.

De titel Super Senioren CSO 2018 ging naar het dames team, de dames C. Vidor en A.J.J. Bennebroek Gravenhorst, leden van resp. Golfclub Oude Maas en Haagse Golfvereniging Leeuwenbergh, met een bruto score van 153 slagen

De overige best behaalde Bruto score:

Damesteam:  

C.W. de Vaal-Vente en E. Spee, leden van resp. Golf & Country Club Capelle aan den IJssel en Golfclub Oude Maas, met een bruto score van 148 slagen

Mixedteam:

M.P.A. van Iperen- van Leeuwen en  J.H.A.A. Prins, leden van Golfclub Broekpolder, met een bruto score  van 147 slagen 

De best behaalde Netto score:

Herenteam:

D.H. van Golden en R.J.Visser, leden van Golf & Country Club Capelle aan den IJssel

Damesteam:

J.W. Lunenburg en A.M.C. Vermaas, leden van Golf & Country Club Capelle aan den IJssel

Mixed team:

T.A. de Veth en J.L.L. de Veth, leden van Stichting Golfbaan Delftland 

Neary

De neary hole op 3 werd gewonnen bij de dames door A. de Langen, lid van Golfclub de Hooge Rotterdamsche

De neary hole op 10 werd gewonnen bij de heren door A.P. Briaire, lid van Golfclub Hitland

Longest drive

De longest drive hole op 8 werd bij de heren gewonnen door J.H.A.A. Prins en bij de dames door B. Hermans, beiden lid van Golfclub Broekpolder

Ad Verhoeff
Commissie CSO 2018

Capelle aan den IJssel
Laatste nieuws »